Recept voor Amaretti-koekjes

Nu Pasen nadert, is dit recept ideaal voor diegenen die iets lekkers op tafel willen zetten, maar niet hoeven te denken aan 'bakken'!

Robin werkt met ons mee (bekijk haar recept voor kaneelbroodjes ) en Pasen zou Pasen niet zijn zonder een mooie gelegenheid om haar marketingbureau in te ruilen voor de oven.

Dit recept komt oorspronkelijk van de Bread Ahead Baking School . Heel lang geleden, een zomer lang geleden, toen Robin nog in Londen woonde, werkte ze bij de kraam van Bread Ahead op Borough Market. Jaren later werd dit boek haar eerste bakboek.

Amarettikoekjes zijn vaak wat plat of uitgespreid. Dit recept levert stevige balletjes vol amandellekkernijen op.

Amaretti-koekjes

Ongeveer 15 stuks.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten (kleine eieren)
  • 120 g suiker
  • 300 g blanke amandelen, vers gemalen (of kant-en-klare gemalen amandelen, maar zelf amandelen malen geeft meer volume aan de koekjes)
  • 1,5 theelepel honing
  • 1 theelepel amandelextract
  • Poedersuiker, een goede hoeveelheid

Methode

Verwarm de oven voor op 180°C/hetelucht 160°C/gasstand 4 en bekleed een of twee bakplaten met bakpapier.

Doe de eiwitten in een kom en klop ze schuimig. Voeg vervolgens de suiker toe en klop tot er zachte pieken ontstaan. Dit duurt een paar minuten.

Meng de overige ingrediënten, behalve de poedersuiker, in een aparte kom en voeg vervolgens met een spatel de eiwitten toe tot ze goed gemengd zijn.

Verdeel het deeg in 18 stukken, elk ongeveer 30 gram zwaar, en rol er voorzichtig balletjes van. (Je kunt hiervoor optioneel een ijsschep gebruiken, maar een lepel kan ook!)

Zeef de poedersuiker in een diep bord. Leg de deegballetjes erop, rol ze rond en laat ze 10 minuten rusten om wat van de poedersuiker te absorberen.

Leg de suikerballetjes voorzichtig op de voorbereide bakplaten. Laat wat ruimte tussen de balletjes, want ze zullen nog wat uitlopen.

Bestrijk de balletjes nu met poedersuiker en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn.

Bak gedurende 16 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal de vorm er dan uit en laat hem een ​​beetje afkoelen.

Heerlijk bij een espresso, filterkoffie, thee, gewoon zo… Geniet ervan!

Terug naar blog